Az új lemez. Néhány gondolat.

Az új lemez. Néhány gondolat.

Miért is készült ez a lemez és hogyan?

Hazudhatnám azt is, hogy tudatosan, pontos, erős üzenet átadásaként kezdtem el a lemez munkálatait. De ez nem lenne igaz. Ez a folyamat végén körvonalazódott ki és alakult ki a pontos, erős üzenete.

Ösztönösen, az elém tárult lehetőségek folyamataként készültek a dalok. Amit éreztem az adott pillanatban, helyzetben. Néhány dal mint például a Ti nem értitek, Szép ez így, Kisvárosi Gettó, Költői Vénám vagy a Rideg, 2020 előtt készült és lett rögzítve. Teljesen más albumra.

??? lett volna az új lemez címe, de nem az lett.

Arról, hogy miért is lett Posztkommunizmus Fin 1989-2020(1) az új album címe, 3 részben (itt, itt és itt) már írtam nektek az oldalon, elég komplex story. (Részben a bejegyzésekben leírt történések mutattak rá arra az útra amin járok, persze ez segítség nélkül, a katalizátor nélkül nem sikerült volna.)

De arról, hogy ki mutatott rá erre az útra, csak felületesen beszéltem és csak „Zseni”-ként emlegettem. Mert valóban az.

2020 végén mikor hazaérkeztünk Lajosmizséről, egyből, gyakorlatilag percek alatt megírtam a Nem Török Meg című dalt.

Ez a lemez egy korszak végét jelenti, társadalomkritika lezárult, most új társadalom építése veszi kezdetét. Mivel nem egyedül én gondolom úgy, a jelenleg aktív, termelő, alkotó társadalomból, hogy a lófasznak is van vége és a szemünkbe jópofizó inkompetens vezetők elárultak, így saját kezünkbe vesszük a sorsunk.

Első lépésként elindítjuk a Back2Basics Podcast műsorunkat, ahol civil oktatás, problémák vs megoldások témakörben beszélgetünk meghívott vendégeinkkel és interaktívan a szalontai emberekkel.

Nyugi, a Zsenink még tartogat meglepetéseket számotokra 😀

www.salonta2050.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük