Miért Posztkomunizmus Fin 1989 – 2020 (1) az új album címe? Első rész.

Miért Posztkomunizmus Fin 1989 – 2020 (1) az új album címe? Első rész.

2019-ben eldöntöttem, hogy kilépek ebből az álszent rendszerből és akkor még a Covid hivatalosan sehol sem járt.

2020 áprilisában az akkori cég ahol dolgoztam meghúzta a legundorítóbb dolgot amit csak lehetett. Sosem felejtem el, április elseje volt, bolondok napja. Minden év áprilisában van az Üzleti év zárása. Ekkor érkezik meg a KPI bónusz( A KPI magyarul fő teljesítménymutatót jelent. Az angol Key Permormance Indicator mozaikszóból ered. A KPI célja, hogy mérhető értéket rendel, ahhoz, hogy egy cég, vállalat, startup milyen hatékonysággal dolgozik és képes-e elérni a kitűzött céljait.) ami a teljesítményem alapján és úgy, hogy az egész pandémiás lezárást szerencsére leállás nélkül végig munkába töltöttük, elég szép kis összegre számítottam. Volna.

Egy dolgot nem tolerálok, ha hülyének néznek.

Egy év alatt, az összes dokumentációt visszamenőleg rendbe raktam, az összes vevői auditon a részlegem jelesre vizsgázott. Kolléganőmet előléptették, minden szakmai és emberi tudásommal támogattam úgy, hogy gyakorlatilag ezáltal egyedül maradtam a részlegen és közel 3 hónapig szólóban vittem az egészet, azon a részlegen ahol az érkezésem előtt 3 ember volt. (gyűlésekről, dokumentációk kezelése, rendszerezése mellet az alkatrészek fizikai ellenőrzéséig).

Eljött az Április elseje (április 15.-én kellet volna megérkezzen a KPI bónuszom) majd vele együtt egy kör e-mail. Természetesen a Covid helyzetre hivatkozva (egyáltalán nem volt visszaesés a termelésben ami ezt indokolta volna) a KPI bónuszt eltörölték és „slusszpoénként” még egy 30%-os fizetés levonást is szerettek volna aláíratni a cég alkalmazottaival, 3 hónapos időszakra, hogy ne kelljen senkit sem elbocsájtani.

Természetesen jeleztem a felettesemnek, hogy én ezt nem vagyok hajlandó aláírni, helyette a felmondásomat nagy örömmel. Ezt nem akarta elfogadni, ám el mondtam neki ugyanazt amit ezen bejegyzésem elején is „Egy dolgot nem tolerálok, ha hülyének néznek.”

Itt még jeleztem neki azon megérzésemet is, hogy most aki aláírja ezt a fizetés levonást, szolidaritásból, hogy ne rúgjanak ki senkit…. aláírja, de így is ki fognak rúgni embereket. Igazam lett. Ismét.

Ekkor döntöttem el, hogy soha többet nem leszek ebben a rendszerben, egyetlen egy multi cégnél sem vezetői pozícióban, csakis kizárólag a saját cégemnél.

Hogy azután mi történt és milyen szinten tartom árulóknak azon embereket akik 2020-tól napjainkig ezt a széthullt, az aktív társadalom ellen fordult rendszert szolgálják, a következő bejegyzésemben bővebben kifejtem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük