Megjött Viktor, elment a víz.

Megjött Viktor, elment a víz.

Ez már a kelet szele? Kérdeztem magamtól, miközben az utolsó csepp vizet felhasználva a WC tartályból, igyekeztem leküzdeni a mocskot. Na nem, most nem arra a sok politikusra és ingyenélőre gondolok, akik a meghívott rendezvényen részt vettek, VIP vendégekként, hanem a tegnapi csirkecombra, petrezselymes krumplival. Isteni finom volt. Ellentétben a mai „kellemes” meglepetéssel szemben.

Múlt héten már fél füllel elcsíptem egy diszkrét információt, de gondoltam csak a szokásos félrevezető propaganda, nem gondoltam, hogy ennyire szorul a hurok. Hoppá. Ezek szerint mégis.

Szó ami szó, a memóriámba véstem a „szektások” arcait, akik között jó néhány régi ismerős is szerepelt, picit szomorúan, szánalommal lapoztam tovább majd indultam szekrényt pakolni.

A nagy pakolászás után, a helyi kisboltba még beszaladtunk néhány apró kellékért a szerdai Nagy Naphoz és itt szembesültem igazán, hogy mennyire megalapozott a fenti „szorul a hurok” kijelentés.

Minden oldalról, legyen az eladói vagy vásárlói csupán elégedetlen, hangos, kulturált – nem amolyan 1 bites felszólalásra lettem figyelmes. 

És ami még ennél is jobban meglepett, hogy nem a fiatal korosztály adott hangot elégedetlenségének és még nem is latin nyelven inkább olyan finn-ugorosan. Kapkodtam, jobbra-balra.

Úgy szívtam magamba az információt mint, ahogy a WC tartályom tette volna, csak sajnos Viktor érkezésével a víz távozott a csatornából. 

Ha összeesküvést szeretnék gyártani, mert ugye a Covid idejéről a buta konteós, oltásellenes címke az ő szemszögükből még rajtam ragadt, (bár már csak néhány ragasztócsík tartja) arra is gondolhatnék, hogy a víz eltűnése a debreceni akkumulátor gyárakkal is összefüggésben lehet. Mert ugye jött Viktor, készített pár fotót, videót, s elvitte a vizünket, de itt hagyott helyette egy csomó jóérzésű emberben, egy keserű szájízt.

Itt van este 11 óra és nem tudtunk még letusolni. De itt volt Viktor. De jó.

De tényleg, máris jobb a helyzet. Máris kevesebb a munkanélküli, az éhező, a rászoruló és az elvándorolt fiatal.

Ó, ez egy másik konteó. 

De itt volt Viktor. De jó.

Víz van már? Ja, nincs! Sebaj! De jó.

De ez azért már mégiscsak sok lenne, a Soros terv, a gyíkemberek és a lapos föld elmélet mellé.

Felettébb különös, de most már minden világos. Párhuzamosan haladnak a képmutató magatartásukkal miközben a társadalom valódi problémáira fittyet hánynak.

De szar van a palacsintában. Az emberek elkezdtek kérdéseket feltenni és már csak idő kérdése, hogy az ingyen kaja osztást is megunják.

Na de az Aquapark megnyitójához lenne egy jó tanácsom. Ha lehet ne hívjatok meg ennyi ingyenélőt, mert ha akkor sem lesz víz, befürödtök a projekttel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük