Anyák napja helyet, hideg polgárháborús a hangulat…

Anyák napja helyet, hideg polgárháborús a hangulat…

Anyák napja helyett, propaganda kampányrendezvény, jól bevált régi módszerekkel. A kürtös kalács és a kínai fröccsentet játékok illata áradt délelőtt a piacon a jól megszokott friss zöldség és gyümölcs helyett. Mindenkinek kivan már mindene ettől, de mégis mint egy jó pártkatona, ólom katona, félelemmel és reszketéssel végzik el a nemkívánatos feladatokat. Osztogatják a tollakat, kulcstartókat, tombolákat, bevált módszer szerint. Este egy kis mulatós, kampányszöveg, kamumosoly, a sorrend igazából mindegy is, isznak pár inflációs sört, ortodox húsvét és anyák napja alkalmából aztán mindenki nyugovóra tér, magában elkönyvelve, hogy ismét tettek valamit a közért. 

Mikor lefekszenek és levetik magukról mosolygós maszkjukat, ami picit hasonlít a koronás időszakban használt egyszer használatos védőeszközre amit addig hordtak míg le nem rohadt, szembesülnek a keserű valósággal. Ugyanazokkal a problémákkal amikkel a társadalom másik része, akiktől elválasztotta őket a sör és a mulatós propaganda és a párt. A problémáik nem oldódtak meg, attól mert rengeteg pénzt elégettek. Sőt.

Hideg polgárháborús hangulat egyre mélyül, az árkok és a szakadékok egyre szélesebbek és ahelyett, hogy ezt betemetnék, a régi elavult rendszer vezetői a régi elavult módszereikkel folytatják az árok ásást.

Paște Fericit tuturor és Boldog Anyák napját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük