Utcai, kultúr-gettó.

Utcai, kultúr-gettó.

Péntek este van, ismét úgy érzem, hogy elfelejtettem valamit. Igen bizony, az e heti vlogot. Na sebaj, lesz belőle blog amit a könyvemhez csatolhatok. Gondolatok egy panelből csak leírva, nem felmondva. Utcai, kultúr-gettó.

Épp a tegnap jöttem rá, hogy újra meg kell tanuljam azt, hogy hogyan pihenjek mert már elfelejtettem az elmúlt évek iramában és tessék, megint túlhajtottam a mai napot és még a vlog felvételre sem maradt idő. Ilyen ez amikor 1000 felé szakadva több ember feladatát végzi el az ember. Amíg mindenki alszik.

Cssss, csak csendben, nehogy felébresszük őket, még megijednek s vissza alszanak. Szépen fokozatosan adagoljuk a fényt, nehogy megvakuljanak. – gondolom magamban, kínosan röhögve.

Ironikus, tragikomikus paradoxon miközben Kertész Imre egyik interjú idézetét olvasom a Xenofób társadalmunkról:

„Magyarország nem nézett szembe a szekrényben rejtőző csontvázzal… A magyar nemzet egyelőre nem tudja, hogy egy ilyen szembenézés nem rontja az országimázst, hanem az önreflexió által még gazdagítja is.”

Kár érte, nagy kár.

Sokan fogják szégyellni magukat az elmúlt időszak tetteiért, akár csendes tűréséért 2030-tól visszatekintve. Kata szerint az jó, mert az azt jelenti, hogy legalább felfogták. Ahhoz, hogy ugyanazt a hibát ne kövessük el még egyszer, szembe kell néznünk vele. Elkerülhetetlen.

Ma találkoztam egy újabb ifjú tehetséges sráccal, zenélni akar, lemezt készíteni. Egyszerűen zseniális, hogy mennyire tisztábban látják a dolgokat mint például a szüleik. Mondjuk részben ez érthető, ez inkább már az ő világuk ahol egy nagy része a társadalmunknak az elavult módszereket erőlteti. Erőltette. De már rég nem működik.

Hahóóóó. Jön a robotika, mesterséges intelligencia! Hahóóó, ébresztő. Hamarosan az emberek 80%-a munkanélküli lesz és akkor jön a megoldás a probléma megkreálóitól. Hahóóóóó. Ezt várjátok? Az alanyi jogon járó jövedelmet, amiért cserébe laborpatkányként élhettek 10 négyzetméteren? Nem kell kaja sem, a VR világban!

Félreértés ne legyen, a technológia jó, csak nem mindegy, hogy ki birtokolja és milyen célra használja.

2023.07.07

Cssss, csak csendben, nehogy felébresszük őket, még megijednek s vissza alszanak. Szépen fokozatosan adagoljuk a fényt, nehogy megvakuljanak. – gondolom magamban, kínosan röhögve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük