“Nem szeretem hülyékkel körülvenni magam, mert idővel az ember ostobává válik.”

“Nem szeretem hülyékkel körülvenni magam, mert idővel az ember ostobává válik.”

Bölcs mondás, amit már eddig is hallottam, olvastam de csak az elmúlt 3 évben értettem meg igazán.

Minél több időt töltesz el, olyan emberek társaságában akik csak a problémákat mantrázzák, annál inkább összepontosítasz a nehézségekre és nem veszed észre a lehetőségeket illetve a megoldásokat. Ami nagyon nagy hiba.

Sajnos az emberek többsége, észre sem veszi, hogy folyamatosan csak a problémákról beszél, beakadt a lemez, a program fut, miközben megvan győződve arról, hogy ő a változásért tesz. Ámítás, illúzió, képmutatás.

Az elmúlt 3 évben ösztönösen kerültem az ilyen emberek társaságát illetve megpróbáltam minimalizálni a kontaktot, mivel már az első pár percben felismertem a program működését. Nem ők a hibásak, ők az áldozatok. Ez egy betegésg.

Ahhoz, hogy változtass az életeden és a közvetlen környezeteden, elkerülhetetlen ez a fajta viselkedés.

A társadalmi hipnózis olyan mértékben eluralkodott felettünk, hogy észre sem vettük, ahogy a kollektív tudatunkat megszelídítették, betörték mint a legvadabb csődört – ez a probléma oka.

Ha az abnormalitást sokáig elfogadjuk, egy idő után normalitássá válik, pedig nem az. Csupán megszoktuk – ez pedig az következménye.

Ez történt velünk.

A betegségből való kigyógyulás első lépése az, hogy felismered magát a betegséget, majd elindulsz a kezelés nem túl komfortos(amennyiben egyedül vagy csupán néhányan kezditek meg a kezelést, a többség furcsának fog titulálni, kirekeszt vagy megpróbál visszarántani a hipnózisba. Kollektíven ez a folyamat sokkal gördülékenyebb) folyamatán. Hogy mi szükséges hozzá? Türelem, tisztelet, empátia, akarat.

A türelem pont akkor a legfontosabb, amikor a legnehezebb megtartani.

Mark Boyle

Senki nem teheti meg helyetted az első lépést de ha a fent felsorolt képességekkel rendelkezel és önfegyelmet tanusítasz, elindul a gyógyulás folyamata.

A kollektív tudat és a társadalom romokban,

A lehetőség száma számos, nem csupán nyomokban,

Található meg, előkészítve nektek,

Ez már rég nem csak rap, a rendszer retteg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük