Funkcionális analfabetizmus felszámolása.

Funkcionális analfabetizmus felszámolása.

Rájöttem, hogy videó helyett jobb ha inkább írok, természetes szelekció. Csak bizonyos értelmi, érzelmi szint felett tud az ember olvasni, ja és meg is érteni mindazt. Na meg türelme sincs mindenkinek egy-egy hosszabb írást végig nyálazni.

A StraightOuttaSalonta egyik fő célja a funkcionális analfabetizmus felszámolása.

Természetesen azért a vlogok is megmaradnak, következik a XX. rész a Gondolatok egy Panelből, hamarosan de addig is nézzük milyen gondolat bánt engem per pillanat.

Érdekes dolog amikor egy munkahelyen, közösségben, városban felmérés zajlik, hogy ki mennyire elégedett az aktuális helyzettel. Ez 2023-ban különösen nevetséges, le is írom, hogy miért gondolom ezt így:

1. Ha kitöltöd a felmérést őszintén, öncenzúra nélkül, hát nagy valószínűséggel kirúgnak, még ha nem is első nekifutásra de az biztos, hogy felhívatnak egy beszélgetésre. Ha ott elmondod az őszinte véleményedet, természetesen lázadónak, rebellisnek titulálnak és megpróbálnak meggyőzni arról, hogy miért látod ezt rosszul.
Társadalmi lobotómia.
Magyarul, a kritikus gondolkodásra nincs szükség. Ha kritikusan gondolkodsz és hangot is adsz ezen gondolatoknak egyből ellenségként vagy be skatulyázva. Egy diktatórikus, posztkommunista rendszerben nincs szükség kritikus hangra, csak bólogató kiskutyákra akik a műszerfalon himbálóznak. Ha valóban megakarnának oldani problémákat, eleve nem teremtették volna meg azokat.

2. Ha nem töltöd ki a felmérést őszintén és „beixeled” azt amit hallani illetve olvasni és látni szeretnének, megkíméled magad a fenti kellemetlenségektől ám a problémát sem oldottad meg. Minden nap ugyanolyan frusztráltan mész a mosolygós börtönőreid elé, mint sertés a vágóhídra.

Ilyen a helyzet 2023. július 25.-én. Abszurd és bosszantó ebből a perspektívából nézve, viszont a projektjeink szempontjából meg hihetetlenül biztató.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük