Egyszer mindenki…

Egyszer mindenki…

Egyszer mindenki el kell számoljon tetteinek következményeivel, hiába bújnak képmutatóan és álszenten a templomok első soraiba.

Isten nem képmutató, nem is álszent.

Miközben a gazdaság napról napra romokban, egyre többen kerülnek „utcára”, válnak munkanélkülikké, az árak kúsznak az égbe fel, addig egy napra a kenyér és mellé a cirkusz, csillapítja az étvágyat. De mi lesz a maradék 29-30 nappal?

Mi lesz a kivágott fákkal, a klímaváltozás kellős közepén?

Mi lesz a rengeteg elköltözött fiatallal? Mi lesz a szétválasztott iskolával, aminek egyenes következménye a fiatalok exportja? Mi lesz a rengeteg termelő, értelmi elittel akik sorban költöznek el a városból? Mi lesz a rengeteg szeméttel, a szolgáltatások áraival?

Hogy néztek majd tükörbe, ti akik néhány fillérért eladtátok volna a jövőt, akik vakon követitek árulóitokat? Mit láttok majd abban a tükörben? 

Egyszer mindenki el kell számoljon tetteinek következményeivel akkor is, ha „nem tudta” mit cselekszik. A nem tudás legalább akkora bűn mint a cselekedett.

Az antiszociális viselkedés az intelligencia jellemvonása egy olyan társadalomban, amely a normákat vakon követő egyedekből áll.

Nikola Tesla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük