Amikor kilépsz a buborékból…

Amikor kilépsz a buborékból…

…akkor találkozol a valósággal. De mi a valóság?

Péntek délután, úton hazafelé, megadta magát a Golf alternátorja, ami azért is pazar mert direkt elhalasztottam egy héttel az olaj és szűrőcserét mivel szombat délben Nagyváradon a Blue Frog Studioba volt jelenésem, No Cable Acoustic és Si Mai Mela-val közös dal felvételén.

Egye fene, akkor cseréljünk olajat is, ha már így alakult.

Amúgy is régen voltam autóbusszal, gondoltam magamban, nem baj, hogy korábban kell induljak, a szombati napot úgyis erre áldoztam, s ha már így alakult legalább kihasználom a Karácsonyra kapott Bluetooth-os fülesemet és végighallgatok néhány klasszikus rap lemezt, nyugodtan, nem stresszelve a közlekedési morál hanyatlásán.

Ekképpen is cselekedtem, minden terv szerint alakult, jó korán, majd egy órával hamarabb érkeztem meg Nagyváradra. No para. Ittam egy jó kávét, felkészülvén a „munkanapra”.
Az már egy erős váltás volt, hogy a buszból egy Mercedes E-Classba ültem és Boltoltam át a stúdióba, Velencére… Huhú mennyi ellentét egy mondaton belül, de te csak olvasod, míg Én átéltem.
Egyébként megsúgom nektek, nem az én testalkatomra szabták a Mercedes E-Class hátsó ülését, nem éreztem annyira komfortosan magam mint, ahogy azt a filmekben láttam.
A stúdiózás flottul ment, minden a terv szerint haladt, frankó dalok születtek.

Gabival vissza Boltoztunk a buszmegállóba, ahol szembesültem, hogy 1 órát kell várnom a járatomra, mivel hétvégente csak 2 óránkért jár a busz, Nagyvárad és Szalonta között. Semmi gond, meghallgatom repeatbe a nap gyümölcseit, a felvett dalok demó mixét.

Ott állva, abban az egy órában, figyelve a környezetemet, szembesültem azzal amivel hétköznap, autóval járva-kelve nem: A nyers valósággal, ami bár design-ban egész mutatós, ha nem figyelsz az apró részletekre, márpedig „az ördög a részletekben rejlik”.

Az elveszett tekintetű tinikben, a kéregető sör+cigi szagú csöves nőben, az idős párban ahol a néni a táskája mélyéről odaadóan veszi elő szeretett párjának a lapos üveges konyakot, az elszáguldó több ezer eurós autók előtt a szemközti ABC-be a 4 sávon átrohanó középkorún keresztül.

Amikor kilépsz a buborékból…arcon ver a valóság, egy hólapáttal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük