Antiszociális vagy más hullámhossz?

Antiszociális vagy más hullámhossz?

Az antiszociális személyiségzavar (angolul antisocial personality disorder) a nemzetközi betegség-osztályozási rendszereknek megfelelően a társadalomba való beilleszkedés súlyos zavara.

És akkor itt merül fel egy nagyon is fontos kérdés bennem. Amennyiben a társadalmunk képmutató, rögtönítélő, javarészt intézményesített elmék csoportjából épül fel akik zombiként, egymást meggyőzve (ha egy szabálysértés fölött, módszeresen szemet hunyunk, az előbb utóbb standarddá válik) alakítják át morálisan és etikailag az értékrendet,(az én meglátásom szerint) akkor például Én, aki nem szeretnék ebbe a társadalomba beilleszkedni, Antiszociális vagyok!?
Tudjátok mi a legfelemelőbb érzés? Amikor rá jössz, hogy Te dönthetsz!
Mikor Te döntöd el, hogy kivel állsz szóba mert már unod a „muszáj” beszélgetéseket, amikor olyan hülyeségeket kérdezel csupán azért, hogy fent tartsd magát a kommunikációt, ami rohadtul nem is érdekel.
Rengeteg emberrel voltam körbe véve egészen 2020-ig. Akkor „hála” a kialakult helyzetnek és annak a civil oktatásnak amiben részesültem, lehullott a függöny és csupán néhány bábú maradt állva akikkel át is költöztünk rögtön egy másik táblára.
Érdekes, azokkal az emberekkel mai napig jókat tudok beszélgetni. Félreértés ne essék, a többiekkel is tudnék ha akarnék, megtudnám erőszakolni magam. De ez a saját döntésem.
A hétvégi esemény ismét megerősített ebben. Nem kell mindenkivel jóban lennem, nem kell megfeleljek másoknak. A legfontosabb az, hogy Én mit gondolok magamról és, hogy a saját magammal szemben felállított értékrendet minél magasabb szintre toljam.
Véleményem szerint maga az Antiszociális kifejezés elavult. Lehetséges, hogy akad olyan élethelyzet, állapot amire még rá lehet húzni, ám a hétköznapi emberek használatában nem állja meg a helyét, mivel a társadalmunk 3 részre szakadt.
Én inkább a Más hullámhosszon vagyunk, szóösszetételt használnám.
Nem ugyanazon a szinten rezgünk, nem ugyanabból a perspektívából tekintünk a dolgokra. Félreértés ne essék, ez nem egy pozitív vagy negatív dolog, ez egy állapot.

Ahogyan a tegnapi, Mind Változunk bejegyzésemben leírtam, ez az állapot napról napra változik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük